‘En snak og ungdomsliv’ – udviddet konfirmationsforberedelse i Odense

Maja fra Levende Læring var i Odense d.15. og 16. november for at køre workshops over 2 dage for 5 forskellige 7.klasser. En workshop hun havde udviklet sammen sin gode ven og kollega Tobias Hasselby. Workshoppen hed en snak om ungdomslivet og handlede om netop dette, samt hvad empati er og hvad værdier betyder for et individ.

Tobias og Maja, glade efter to vellykkede dage på Paarup sognegård i Odense

Denne workshop var bestilt af Paarup sogn, som et udviddet tilbud i forlængelse af konfirmationsforberedelsen i sognet. Så workshoppen var ikke kun for de kommende konfirmander, men altså hele deres klasse.

Hvad er empati og hvorfor er det vigtigt? De kun 12-13 årige unge mennesker havde nogle gode bud
De unge lavede visuelle kreationer af dagens læring. Her ser vi familien som en værdi og forståelse som en empatisk handling

D.15. var Paarup skole forbi med deres tre 7.klasser og d.16. var det Tarup skoles to 7.klasser, som var igennem workshoppen. Præsterne, som stod for konfirmationsforberedelsen, og og lærerne, fra skolerne, var også deltagende undervejs og mente at de kunne bruge workshoppen som afsæt til at have et fælles sprog med deres elever om disse eksistentielle temaer.

Det var en berigende oplevelse at høre så unge mennesker kunne reflektere om disse store temaer og høre hvordan det spillede sammen med deres hverdags, tanker om konfirmation og nonfirmation, samt det at begynde at blive voksen.