Non Violence Project Danmark

Levende Læring har i uge 31+32 2017 været ude at køre workshops på folkeskoler rundt omkring i storkøbenhavn på vegne af NGO’en Non Violence Project. Turene gik til Gildbroskolen i Ishøj, Vestervangsskolen i Glostrup, Skovlunde skole og Herlev Byskole.

Maja snakker til den samlede lærerstab på Herlev byskole

Formålet var  at træne lærer og pædagoger i at køre et 10 lektioners program for deres elever. Dette fordi at de kender deres elever bedst samt klassens kultur. Gennem de 10 lektioner skal eleverne gennem øvelser der skaber refleksion, samtale og et fælles sprog, når det kommer til måder at håndtere konflikter i klassen og med sig selv. Programmet sætter fokus på selvværd, konflikthåndtering og ikke-volds strategier.

Selvværd, fordi at det er vigtigt at have det godt med sig selv, for at kunne have det godt med andre mennesker. Hvordan man har det med sig selv spiller en stor rolle i ens måde at gå til konflikter på.

Der diskuteres praksis og implimentering af programmet

Konflikthåndtering er selvfølgelig vigtigt, for at kunne finde ud af at løse konflikter på bedst mulig vis – og ikkevolds strategier er vigtige at kende til for at forstå, hvordan man løser konflikter på en ikke voldelig måde.

Lærerne og pædagogerne var selv igennem de 10 lektioner og her fremlægges der ‘hvordan drømmeskolen ser ud’

Det var en stor fornøjelse at se både lærerne og pædagogerne diskutere workshoppens indhold og overveje hvordan det bedst muligt kan arbejdes med i deres klasser.

 

I vores samarbejde med Maja har vi oplevet hende som en ansvarsfuld og varm person med et stort engagement. Maja er en meget dygtig facilitaor med en inddragende og inspirerende underviserstil. Hun har på en yderst kompetent måde formidlet de psykologiske og pædagogiske teorier og metoder på vores konflikthåndteringskurser. Vi giver Maja de bedste anbefalinger.

Sofia Deria, Dansk landechef i NVP